dJxmUhhwJ_azbdEKGbs_noPZQtA

23 Ekim 2013 Çarşamba

Kadınlar Dikkat Selülit Diyeti Nasıl Yapılır?

Selülit Diyeti Nasıl Yapılır?, Sağlıklı Yaşam, Sağlık, 
Günümüzde kadınları çok rahatsız eden problemlerden biri olan selülitin oluşumuna etki ettiği düşünülen 4 teori var. Bu teorileri ve çözüm önerilerini KadıköyŞifa Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Seda Bahtiyar Tatay anlattı. Selülitin neden oluştuğunu öğrenmek ve yaklaşan yaz aylarına selülitsiz merhaba demek için Anti Selülit diyetini bilmeniz gerekiyor.

Selülit oluşumu neden olur?

Deri altındaki yapının çok farklı olmasıyla bağlantılıdır. Yağlı dokuyu taşıyan doku, deri altında farklı yaş gruplarında ve farklı cinsiyetlerde, ön plana çıkmasıyla ilgili farklılıklar gösterir. Bundan dolayı kadınlardaki yağ fazlalığı özellikle kadınlarda selülit oluşumunu erkeklere göre ön plana çıkarır.

Kolojen ve konektif (bağ ) dokunun parçalanmasıyla oluşan oluşumdur. Eğer bu dokular yıkılırsa yağ dokusu ön plana çıkar ve görünür hale gelir.

Bu bölgedeki vasküler (dolaşım) sistemin ne kadar etkinlikte bir dolaşım sağladığı ile bağlantılıdır

Enflamasyon süreçlerinin selüliti oluşturabilecek sebeplerden bir tanesi olabileceği yönündedir. Hücre biyopsileri sonucunda selülitli hücrelerde kronik enflamasyon görülmüştür.

Tatay, beslenmenin de selülit oluşumunda büyük rol oyandığını söylüyor; "Selülit her zaman çok şişmanlık ve obezitenin sonucu olamamasına karşılık, yağ dokusundaki azalma her zaman selülit dokusunda bir iyileşme görülmesini sağlamıştır. Bununla beraber bazı bulgular spesifik gıdaların ve gıda destek gruplarının, bu problemi çözmede, anti -selülit diyetlerinin sadece yağ kaybettirici diyetlerden daha etkin olduklarını kanıtlamıştır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica